Kousek přírody v každém moderním domě. Vsaďte na dřevěný nábytek i tapety

Sledujete aktuální módní trendy ve světě bydlení? Pak víte, že se do popředí dostávají zemité odstíny barev. Místo tradiční bílé do svého interiéru vneste spíše zelenou a hnědou v tónech, které tak důvěrně znáte z procházek v přírodě. A aby toho nebylo málo, abyste kousek přírody vnesly do svého domova, zaměřte se na dřevo a působivé tapety.

I když do svého domu nemůžete vnést zvuk borovic nebo při každém svém kroku neuslyšíte lámající se větve pod vašima nohama, po příchodu domů ze zaměstnání se můžete cítit jako v ryzí, přírodní oáze klidu. Kromě zmiňovaných zemitých odstínů barev upněte svou pozornost na přírodní materiály a nos neohrnujte ani nad zmiňovanými tapetami, které se po dlouhých letech opět dostávají do popředí. 

Tapety v obýváku i v ložnici

Možná si vzpomínáte na své dětství, kdy jste na prázdninách u babičky spávali v pokoji s polepenými stěnami. Měli jste tendenci odchlípnuté rohy potáhnout a tím ještě více odlepit tapetu ze zdi. Zpravidla jste za to dostali pořádně přes ruce. Tehdy jste si pravděpodobně nemysleli, že se tapety opět dostanou mezi módní trendy. A skutečně je tomu tak. 

Do svého stylového interiéru, který má vypadat jako kus přírody se právě moderní tapety na zeď nebojte vnést. Nemusíte jimi polepit všechny čtyři stěny v místnostech, ale upusťte uzdu své fantazii. Polepte například jen jednu nebo dvě stěny krásným motivem květin nebo si do domácnosti vneste kus lesa. Současná nabídka je opravdu pestrá. Tapety jsou k dostání v různých provedeních a zpracováních.

Bedroom interior with sage green and white sheets and cushions and a blanket. Black metal table with vases beside the bed. A lamp standing in the corner. Real photo.

Pokojových rostlin není nikdy dost

Žádná domácnost není dostatečně útulná a příjemná, pakliže v ní chybí pokojové rostliny. A pokud chcete žít v domově, který vám bude nápadně připomínat les nebo přírodu jako celek, bez pokojových rostlin se neobejdete. Vybírejte ideálně takové, které se dobře udržují a o které se nepečuje těžce. Trefou do černého jsou stálezelené rostliny, jež vyžadují jen občasnou zálivku a sem tam kropení. 

Mimochodem, i v květináči si můžete pěstovat rostliny, které najdete v lesích. Například do koupelen nebo obývacích pokojů se hodí kapradiny, jež vám budou nápadně připomínat nedávnou procházku, kterou jste s rodinou podnikli. Nebo vám spíše učaroval břečťan? Ten se vám z květináče začne dříve nebo později hezky plazit. 

Dřevěný nábytek místo plastu

A samozřejmě nesmíme zapomenout na dřevo, které má v domácnosti své čestné místo (především v té, kde to má vypadat jako v lese nebo na palouku). Aby vám provonělo celou domácnost, vyplatí se investovat do nábytku na míru, o který se postarají zkušení truhláři v nedaleké dílně. Konferenční stolky nebo komody z nejmenovaného obchodního řetězce stojí už skoro stejně, svou kvalitou ani vůní či příjemnosti se nemohou rovnat nábytku vyrobenému zkušenými řemeslníky. 

Dekorace mají zelenou

O konečný, nádherný efekt se postarají samy dekorace. Ty volte v přírodním duchu. Povoleny jsou květiny, kameny, mušle, také větvičky, které se nebojte zavěsit ke zdi. Všechny společně dodají místnosti osobitý charakter. Pokud domácnost vyplníte ještě suvenýry nebo fotografiemi z výletů do přírody, dodáte ložnici nebo obývacímu pokoji jistý nádech nostalgie.

Foto: Dovido.cz 

Scroll to Top